Raadpleeg nu onze training kalender

Waarom we bij de Rode Duivels gelijk wie op het veld kunnen zetten

Waarom we bij de Rode Duivels gelijk wie op het veld kunnen zetten

De reden van het succes van de Rode Duivels heeft dezelfde basis als waarom de fusie tussen Real Software en Dolmen nooit het verhoopte succes heeft opgeleverd: cultuur. De blitse Real Software cultuur fuseren met de nuchtere Colruyt natuur, geen éénvoudige opdracht. En laat cultuur nu net datgene zijn die coach Wilmots zo goed onder de knie heeft.

De Bruyne: “ik ben blijkbaar bij de beste van de wereld. Plezant”
Kompany, De Bruyne, Mertens, Vertonghen,… allen spelers met een zeer nuchtere kijk op hun prestaties en het team. Een gemeenschappelijke cultuur die de rode draad vormt in het beleid en het aura rond de Rode Duivels. Niet overtuigd? Dan heb ik 4 woorden voor je: Anthony Van den Borre. Schitterende speler maar geen match met de cultuur die Wilmots in het team brengt, Anthony heeft dan ook een zeer korte carrière als Rode Duivel gekend.

“Laat ons anders eens met een volledig andere rechter flank spelen”
Eén van de voordelen van een gemeenschappelijk cultuur en DNA in een team is de bereidheid tot verandering. Tegen Italië kwam Wilmots aandraven met een volledig nieuwe rechter flank. Geen laaiend succes in de eerste helft maar de mate waarop de verdediging zich flexibel heeft opgesteld om dit op te vangen was duidelijk zichtbaar.

Wat leren we hier nu uit voor ons eigen zakelijk leven? Wel, als je echt verandering wil brengen met een team die als een geoliede machine aan elkaar vasthangt is het veel belangrijker te kijken naar een gemeenschappelijke cultuur dan naar de individule vaardigheden. Daarmee wil ik niet zeggen dat vaardigheden niet belangrijk zijn, maar beter een team met 75% goeie vaardigheden en een gemeenschappelijke cultuur dan Messi, Ronaldo en Ibrahimovic in eenzelfde ploeg.

Denk bijgevolg eerst na of de doelstellingen die je wil bereiken haalbaar zijn met het huidige team en omkadering en denk dan pas na over welke vaardigheden je nodig hebt.

Peter Staveloz
Notice: compact(): Undefined variable: limits in /data/sites/web/bizlaunchbe/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /data/sites/web/bizlaunchbe/www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Leave a Reply

Shares