Raadpleeg nu onze training kalender

Klantgericht verkopen immo

Makelaars en projectontwikkelaars krijgen te maken met de nieuwe klant die veel beter geïnformeerd is dan vroeger, veeleisender en assertiever is geworden. Plannen, bezoeken en offertes wil de nieuwe klant veel sneller in zijn bezit krijgen en verkopers verliezen heel veel van hun macht als unieke informatiebron.

Leer je verkopers hoe ze moeten omgaan met de nieuwe klant en hoe die zich op een andere manier dan vroeger laat beïnvloeden. Kom te weten welke afsluittechnieken een positieve invloed hebben op het beslissingsproces en hoe verkopers hun onderhandelingsmacht kunnen terugwinnen.

Klantgericht verkopen in de immo-sector? Een kwestie van informatie

Klantgericht verkopenHoe gaat een verkoper klantgericht te werk in het klimaat van vandaag? De uitdaging ligt in kennis en informatie. Het is uiterst belangrijk om de klant niet te onderschatten. Een makelaar moet in het achterhoofd houden dat heel wat klanten goed geïnformeerd zijn over wat er leeft in de wereld van immobiliën. Verstrek daarom steevast onomwonden en complete informatie. Zo ervaart de klant een uitstekend contact met heldere afspraken. Hierin kan Bizlaunch je wegwijs maken.

De moderne klant is kritisch en kijkt gemakkelijk voorbij oppervlakkige verkooppraatjes die enkel inspelen op de emotie. Informatie – ook als hierbij minpunten moeten worden aangehaald – vormt het vertrouwenskrediet dat je van de klant krijgt. Het is dan ook noodzakelijk om dit krediet wijselijk te investeren. Klantgericht verkopen betekent vandaag de dag dat men bijzonder rekening houdt met de verstandige en gegronde wensen van de klant. Complimenteer de klant op zijn voorkennis en zoek steeds de optie die het best aansluit bij deze wensen. Als je bovendien degelijk en betrouwbaar advies kunt geven dat verder gaat dan wat de klant al weet, dan toon je expertise. Op deze manier bouw je een reputatie van betrouwbaarheid op. In combinatie met klantgerichte begeleiding en doorgedreven vakkennis zal dit de klant een stressloze ervaring opleveren met een eersteklas samenwerking.

Wil je je meer verdiepen in je relatie met je klanten en hoe je inspeelt op hun waarden en wensen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met ons.

Wij zijn sociaal

Alle rechten voorbehouden © 2015 BizLaunch